intervju med Mikael Vasara

Vad heter era tidigare band?

Mikael Vasara - Dob, ström.

Joachim Rogalski - Pangea, ström.

När grundade du och Joachim  "Vasara/Rogalski"? Vi har samarbetat länge men vi har funnits sedan 2010. jag skrev till den gruppen han hade och sedan blev vi Vasara /Rogalski 2010.

Hur kommer det sig att ni tog de enkla knepet och döpte er efter era efternamn? namnen är viktiga idag. och det är den kortaste världen. så om man har haft band typ som Pangea, det säger inte så mycket. detta är lite mer enkelt för att inte ställa sig så många frågor.

Vad heter era skivor?/Vilka år kom dom?

Det som alla tror men ingen vet - 2007

Vintertid - 2008

I En Evighets Tystnad - 2013

Har ni någon ny skiva på g? Det är det vi håller på med, vi har 100 låtar som ligger. de är tråkigt när vi inte får skriva nytt, nu när vi äntligen får gör det. Har vi ingen maniska är fri som är som en singel ligger ute just nu. 2017 kommer singeln, Mina armar i luften. Vi kommer släppa låtar på de sättet en gång i månaden inan skivan släpps så de inte blir så jobbigt att allt kommer på en gång. Det är så vi kommer jobba. Vi kan bara släppa ett album men vi tycker inte att vi ska göra så nu.

Hur kommer det sig att ni väntar till nästa år för att släppa en låt i månaden? vi vill mixa fram och tillbaka och väntar tills det är dags. Människan är fri är på radio topplista så de är ingen mening att börja med nya låtar nu. det blir så rörigt.

Har ni planer på att börja spela live?, eller är ni bara ett studio band skulle du säga? Vi har inga planer på att spela live. i så fall är det i Södertälje där vi bor. Men det ligger inte på planerna. Vi är nog mer ett studie band.

Hur kommer det sig att ni är med i just Finsk radio? Eftersom mina föräldrar är ifrån Finland och jag använder mitt efternamn och barkund. Det är bara man berättar varför. Vi måste ju jobba för det. Det var ju lätta 2007/2008. det är en mindre grupp som väljer ut. Vi har gjort många radio intervjuer. Gjort cirka 25 radio intervjuer. Vet knappt vart jag gjort dom.

Vad handlar din låt "Hos nån annan" Om? Det är väldigt enkelt. Jag sat och slipade på melodin i ett halv år. och jag gjorde slut med min tjej och träffade jag en ny som jag träffade men hon gillade inte mig och så kom den till. En del låtar blir till på det viset. Denna låten handlar om mig och det är mina känslor. Jag kan inte säga varför jag skrev det, jag bara kände så. Annars brukar vi korta ner och förlänga låtar. Men denna låt är mer ord kram som jag skrev den. Jag tröttnade aldrig på den. Det är en remix som är gjort av David Lilia Elström.

Vad är din musik inspirerad av? Det är de här inre livet, jag lyssnar inåt. jag har nån känsla av, jag hade en jobbig upp växt och då kan jag krypa in i det. Jag spelar mycket 80tal.

Vad fick er i Ström att lägga ner bandet? Det var nog mest att jag och Joachim var drivande i det. så man ruttnade la på det och startade något eget.

När la Ström ner? 2008.

Vad har du och Joachim för framtids planer? Vi ska skriva den absolut bästa låten. Vi har kommit så nära varandra och vi samarbetar sjukt bra. Vi är extremt tillriktade. VI är i den kumlen om man säger så. I bland skriver man väldigt mycket men man vill ju släppa med.

Har du något att till lägga? Nej. Det var trevligt att prata.

Kommentera här: