intervju med Disharmonikerna

Har ni spelat i något tidigare band? D: Ken och Kristian hade innan Disharmonikerna ett punkband som hette Katastrof. Sen var vi alla tre med i det kortlivade Syndens Maskerad. Mellan Disharmonikernas upplösning 1996 och återförening 2018 spelade Ken och Urban i POST, och Kristian i Dolce Vita och KROM.

Vad heter ni? /vem spelar vad? D: Ken Höög – bas, Kristian Petrov – gitarr, keyboards, Urban Hane – sång, trummaskiner, keyboards.

Har ni haft tidigare medlemmar? D: Ha ha, ja flera! Malin Lindh på körsång, Marc Durhoff på synth, Lars Olsson (aka Issu, aka Massornas Messias) på synth. Av någon anledning har det aldrig funkat under någon längre tid att vara fler än vi tre som varit med hela tiden. Någon sjuk gruppdynamik oss emellan som inte tål utomstående inblandning helt enkelt. Eller i alla fall som ingen utomstående tål att blanda sig i.

Vilket år grundade ni bandet? D: Disharmonikerna föddes 1991 ur det splittrade Syndens Maskerad och var sedan verksamma fram till 1996. 2018 återförenades vi, efter 22 år!

Vart kommer ni ifrån? D: Trollhättan.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? D: Melodiös syntinfluerad alternativrock. Musikermagasinet fångade också en del när de beskrev den som ”poetisk trummaskindriven indiegitarrfolkpop”.

Vart har och ska ni spela i år? D: Sedan återföreningen förra året har vi främst fokuserat på nytt material och att släppa det, och hittills har mottagandet varit över all förväntan. Låten ”Återkomsten” från förra singeln medverkade i och vann hela Parallell Mello 2019 i konkurrens med 65 andra bidrag. A-spåret från samma singel ”För nära solen” har legat 4 månader på Zero Music Magazines ”Topp 30 – bäst just nu”. Vi har inga planer att spela live under 2019 i alla fall.

Har ni nytt material på g? D: Vi skriver och producerar hela tiden.

Vad har ni för framtids planer? D: Först och främst att göra klart det album vi håller på med för att kunna släppa det under 2020, med en eller två singlar till på vägen dit. I samband med albumreleasen kommer vi också börja spela live igen. Repandet kompliceras lite av att vi numer bor i olika städer, men det löser vi när det blir dags.

Vad har ni för internet sidor?D: https://www.disharmonikerna.com och https://www.facebook.com/disharmonikerna.

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0TRPVdDk2m2j2EKWVKMvh2

Har ni något att tillägga? D: I väntan på nytt album kan man alltid återbesöka jubileumsreleasen av bandets debutalbum från 1994, ”Nattens profitörer”. Den som är lagd åt det dystopiska kommer inte bli besviken över den mardrömslikt högteknologiska och genombyråkratiserade värld som låtarna handlar om.

 

Kommentera här: