intervju med Green Island

Har ni spelat i något tidigare band? Vi har alla i bandet spelat i hel del andra konstellationer så det finns gedigen erfarenhet i Green Island. Deltagit i talangtävlingar också.
Vad heter ni? /vem spelar vad? 
Vi heter Green Island och bandet består av:
Amanda Nitsing (lead sång)
Gunnar Hagström (gitarr och sång)
Axel Jakobsson (piano och sång)
Fredrik Foppa Forsberg (trummor) 
Lasse Rostedt (bas) 
Har ni haft tidigare medlemmar? Vi har haft andra medlemmar under de fem åren som bandet har funnits. 
Vilket år grundade ni bandet? Green Island bildades i december 2014. Jag (Gunnar Hagström) satte ut annonser på nätet för att hitta andra att spela med. Till slut fanns det ett helt band. 
Vart kommer ni ifrån? Vi bor alla i Örebro. 
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Bandet spelar en mix av soul, funk och lite pop. Egna låtar och covers. Vi tycker att vi har en egen blandning av låtar och ett eget sound! 
Vart har och ska ni spela i år? Green Island har i år spelat på Pennybridge Arms två gånger, Brickebackens dag (torget) och Björnes. Alla spelningar har varit i Örebro. Nästa gång vi kör live är på lördag den 7:e december på Coco Green i Örebro. Vi har djävligt kul när vi spelar! 
Har ni nytt material på g? Idéer finns på nya egna låtar som vi hoppas att förverkliga. Harmonin och framtidstron finns så nu är det bara att fortsätta på den inslagna vägen och ge musiken en ärlig chans! 
Vad har ni för framtids planer? Framtidsplanerna är att fortsätta med spelningar. Det är ändå live som bandet är som allra bäst. Vi kommer också att göra nya inspelningar av ny musik i studion. Egna låtar som exempelvis: Get together, People in the world, On the road 7 to heaven och This is our day vet vi fungerar bra när bandet kör live! Skapa fler bra nya egna blir en intressant utmaning för oss. 
Har ni något att till lägga? Alla i bandet brinner för musiken och att få möta publiken när vi har våra spelningar. Musik har en inneboende styrka och förmåga att spränga gränser. Man kan ärligt säga att det är få saker i livet som är så helande. Musikindustrin har förändrats radikalt i grunden men med Spotify och Youtube kan musiken så snabbt färdas över nationsgränser runt jorden. Det är ändå rätt häftigt! Slutligen vill Green Island tacka för den här intervjun! 

Kommentera här: