intervju med Betula

Har ni spelat i något tidigare band? Ja vi har alla spelat i flera olika band tidigare.  Just nu spelar Kristoffer och Micke i Dristig och Drabbanterna, Knut i Det stora monstret och Peter som SKVSN (Sekvensen) vid sidan om Betula.
Vad heter ni? /vem spelar vad? Bandet heter Betula. Kristoffer spelar gitarr, Knut bass, Micke Trummor och Peter på sång.
Har ni haft tidigare medlemmar? Nej vi har varit samma uppsättning sen starten egentligen. Det skiljer kanske någon månad hit och dit innan alla var med. Men det kändes självklart direkt.
Vilket år grundade ni bandet? Bandet fanns i tanken länge och vi pratade om det ganska länge innan vi tog tag i det ordentlig. Tidigt 2018 men i börjar skrevs mycket som sen tagits bort innan vi hittade vad vi ville göra.
Vart kommer ni ifrån? Från Göteborg skulle jag säga men vi bor på lite olika ställen med omnejd.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Crust/Sludge. Det är svårt eftersom det inte är en bestämd genre utan vad det gemensamma uttrycket blir. Vi känner oss inte låsta till en genre men nämnda genre känns bra.
Vart har och ska ni spela i år? Vi har framförallt fokuserat på att skriva i år och släppt tre singlar. Målet är att spela ute mer nästa år.
Har ni nytt material på g? Ja en kassett och eventuell vinyl singel till nästa år. Det är vi väldigt peppade på. Det kommer bli riktigt bra.
Vad har ni för framtids planer? Målet just nu är att gå från skrivprocess till att spela live och ta det därifrån. Vi vill ut och spela på stark volym det är där musiken kommer till sin rätta. Hörlurar och streaming i all ära men det är live våran musik ska upplevas.
Vad har ni för internet sidor?
https://betulagbg.bandcamp.com/
facebook.com/betulagbg
https://open.spotify.com/artist/4ldezaj3cqpk3tbmxAdpy0?si=uy_YBcZzTbiHuNK2kdwbLA
Har ni något att till lägga?
Ja kolla in våran bandcamp. Lyssna och gillar du det vi gör så köp något och stötta scenen. Det är så den hålls vid liv.
Support your local band.

Kommentera här: