intervju med Dimma

Har ni spelat i något tidigare band? Vi har spelat i flera olika band och en del av oss spelar i flera band nu med. Peter Porss spelar med många olika grupper i Alingsås liksom Mathias. Fredrik spelade tidigare med ”Giddabush” och Jenny i  folkmusikbandet ”Höstrusk”. Kristofer har haft olika band tidigare och Santana har flera grupper i Alingsås.  

Vad heter ni? /vem spelar vad? Vårt bandnamn är Dimma. Vi är 6 medlemmar. Peter Porss spelar gitarr, Mathias Sandstedt spelar trummor, Fredrik Claesson spelar didgirido, percussion och sjunger, Santana da Bahia spelar trummor, percussion och sjunger. Kristofer Yffén spelar dragspel och olika flöjter, Jenny Engdahl spelar fiol och sjunger. 

Vilket år grundade ni bandet? Först var det bara Jenny och Fredrik som startade att spela med varandra och det var år 2010 eller 2011 Peter rekryterades samma år och även Mathias kom med tidigt. Santana blev vår nya bandmedlem 2012 och nu år 2019 så har Kristofer kommit med som ett välkommet tillskott i gänget. 

Vart kommer ni ifrån? Alingsås 

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Vi spelar mycket irländsk folkmusik med inslag av svensk musik och världsmusik. 

Vart har och ska ni spela i år? Vår senaste spelning var på Ekstedts café under ”lights i Alingsås” och förmodligen blir det lite fler Alingsåsspelningar i det närmaste.

Har ni nytt material på g? Vad har ni för framtids planer? Vi håller just nu på att utveckla nya låtar, där vi  tar irländska jigs and reels och gör till vårt eget sound. Vi har också planer på att skriva nya egna låtar under året som kommer. 

Vad har ni för internet sidor? https://www.facebook.com/Dimma-822789151089698/

Har ni något att tillägga? Vad grymt att du gör detta för att band ska få mer publicitet, bra initiativ!! 

Kommentera här: