intervju med Neon Heart

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, vi har alla spelat i andra band genom åren. De flesta av oss spelar faktiskt i andra band nu också.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Magnus Nordén - trummor

Johnny Karlsson-Kern - bas, sång

Daniel Borgegård Älgå - saxofon, flöjt

Björn Wallgren - gitarr

Petter Kärnekull - elektr(on)isk altfiol

Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, det har varit lite olika medlemmar sedan starten. Enda som är kvar från början är Magnus (som grundade bandet) och kanske också Johnny, som var med i en mycket tidig variant och sedan försvann och slutligen kom tillbaks igen. Och innan Björn kom med hade vi ingen gitarrist, utan två blåsare och en keyboardist.

Vilket år grundade ni bandet? Neon Heart bildades 2006.

Var kommer ni ifrån? Vi är ifrån Stockholm.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Vi spelar krautrock, eller psykedelisk krautrock. Ibland kallar vi det psy-kraut. Tydliga beat, monotona rytmer. Allt vi spelar är improviserat, så man skulle också kunna kalla det improviserad rock. Vi fick nyligen en fantastiskt fin recension på en tysk webbsida (www.babyblaue-seiten.de) för vårt senaste album Trio, vars recensent kallade oss en samtida, svensk efterföljare till legendariska krautrockarna Can och tyckte att vi spelar i den moderna krautrockens högsta liga. Sånt är kul!

Var har och ska ni spela i år? Vi har haft en massa spelningar på Nomad i Stockholm. För tillfället har vi inget mer inbokat i år, men i början av 2020 spelar vi på Larrys Corner, som är ett superställe i miniformat, stort som ett vardagsrum, typ, men med ett hjärta i Globen-format.

Har ni nytt material på g?

Vi har alltid nytt material på g. Allt vi gör är helt improviserat. Vi har inga låtar, utan musiken kommer till oss i ögonblicket. Det blir olika varje gång. Och så spelar vi in regelbundet i vår replokal.

Vi har precis släppt ett digitalalbum med fem låtar i trio-format, Trio. Och i vinter ska vi släppa en vinyl-lp med sex spår, och tre extralåtar för digital nedladdning. Vår musik finns på Bandcamp och alla strömningstjänsterna, typ Spotify och iTunes.

Vad har ni för framtidsplaner? LP:n är väl det närmaste. Och mer utgivning efter den. Plus spelningar. Vi är ständigt på jakt efter spelningar och skulle bli överlyckliga om vi hittade en manager, arrangör eller bokare som tog sig an oss.

Vad har ni för internetsidor? Vår hemsida är www.neonheart.se. Våra senaste inspelningar lägger vi kontinuerligt upp på vår Soundcloud, https://soundcloud.com/neon-heart-1. Och våra digitala album finns på Bandcamp, https://neonheart1.bandcamp.com/. Och våra inspelningar finns naturligtvis på alla strömningstjänster också, typ Spotify, iTunes och Googleplay.

Har ni något att tillägga? Vi ser på musik som en kollektiv process. Vi ser på oss själva som musikarbetare. Vi är emot stjärnor, divor och annan individualism inom musiken.

Kommentera här: