intervju med Pyjamasorkestern

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, de flesta av oss har spelat i andra band tidigare och några av oss kompar fortfarande andra artister eller spelar i olika band, exempelvis Mister Misery (vår trummis) och Jolina (flera av musikerna i kompet).
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Trummor: Robin Risander
Bas: Ola Norman
Gitarr: Glenn Risander
Keyboard: Magnus Rolands
Fiol, gitarr: Martin Sandström
Sång: Therese Wernersson, Oscar Juhlin, Miriam och Anders Ragnegård.
Har ni haft tidigare medlemmar? Gänget som jag listar ovan är bandets grunduppsättning, men eftersom vi är ett så pass stort gäng behöver vi ha vikarier på nästan varje post för att enklare kunna ta spelningar. John Nilsson-Tysklind på gitarr, Elena Mååg på fiol, percussion, gitarr och sång, Angelica Bengtsson, Isabella Cortés och Tilda Rolands på sång är exempel på musiker och artister som får hoppa in. Stiko Per Larsson, som tävlade i Melodifestivalen 2018, är ofta gästartist när vi spelar.
Vilket år grundade ni bandet? Bandet bildades 2015. Tanken var att vi skulle göra en enda spelning på Barnteaterveckan i Leksand, men spelningen blev så lyckad och gensvaret så stort att vi spelade in låtarna och bestämde oss för att fortsatta ge konserter.
Var kommer ni ifrån? Huvudsakligen Leksand och Insjön i Dalarna, men vi har även medlemmar som bor i Borlänge, Stockholm och Göteborg.
Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Vi spelar förhållandevis lättillgänglig pop och rock med influenser av flera andra musikstilar. Låtarna är skrivna för barn, men funkar perfekt även för föräldrar och andra vuxna!
Vart har och ska ni spela i år? Vi har hittills i år spelat på Putte i parken i Karlstad och Leksand, på Barnens Valborg i Leksand och varit finalnummer på Barnteaterveckan i Leksand för femte året i rad! Tidigare har vi spelat i bland annat Borlänge och Falun.
Har ni nytt material på g? Ja, vi lirade en rykande färsk låt - Välkommen till min restaurang - på Barnteaterveckan i juli. Det blev riktigt bra! Vi har också börjat spela in våra fem nyaste låtar. Minst två av dem lanseras preliminärt under hösten 2019. Tidigare har vi lanserat nio låtar på CD och i digitala kanaler. Hittills har vi gjort en ”riktig” musikvideo.
Vad har ni för framtidsplaner? Vi är en uppskattad barnakt på festivaler, stadsfester och liknande och jobbar på att få fler spelningar runt om i landet. Vi har redan fått mycket fin respons från de arrangörer vi har anlitats av, men fortsätter att utveckla vår show för varje ny spelning. Med en stor portion musikglädje, bus och fin publikkontakt siktar vi på att nå allt fler med våra låtar.
Vad har ni för internetsidor?
Har ni något att tillägga? Nyfiken på vad vi är för typer? Kolla gärna vår video så får du en perfekt introduktion! Och tipsa gärna arrangörerna där du bor om att vi finns. Vi är ett nytt, annorlunda och prisvärt alternativ när det gäller barnakter vid olika evenemang. Hoppas vi ses!

Kommentera här: