intervju med Danny & the Boneheads

Har ni spelat i något tidigare band? Många olika lokala sättningar och andra som t.ex The D.D’s, The FLAPJACKS, TRE, STRY, Blues Combo, Homesick Mac, Gry, Blue Hurricane, AM Bluesband.

Vad heter ni? /vem spelar vad? Dan B Jensen - Sång, Gitarr, Munspel. Kalle Eriksson - Gitarr. Patrik Persson - Bas. Peter Gardevall - Trummor

Har ni haft tidigare medlemmar?  Nej

Vilket år grundade ni bandet? 2018

Vart kommer ni ifrån? Helsingborg
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Boneshaking Rhythm’n Blues. Utgångspunkten ligger i Bluesen men den spretar ibland åt olika håll som tex Soul, Funk, Jazz och Rock.

Vart har och ska ni spela i år? Inte så mycket i år(vi skyndar långsamt)men ett showcase i våras på Rockbåten (där ljudklippen är ifrån)samt på  Kvarnen och på Petters.

Har ni nytt material på g? Alltid, dels förnyelse av repertoaren med gamla Blues/Soul och R&B covers, gärna lite obskyra, men eventuellt lite eget också.

Vad har ni för framtids planer? Gå in i en studio och spela in en handfull låtar som vi kan visa fram till nästa år samt fixa fler spelningar framöver.

Vad har ni för internet sidor?

Danny & the Boneheads på facebook (gå gärna in och gilla) https://www.facebook.com/dannyandtheboneheads/

Har ni något att till lägga?                  

Vi ser väl på oss själva som stolta bärare av en Bluestradition som spretar lite åt alla de andra musikstilarna som det gav upphov till samt en hommage till de artister som spelade den och som vi gillar. Och så länge det svänger och känns kul så fortsätter vi.       

Det måste svänga ! på ett eller annat sätt, även om det så bara är en enackordare !

Kommentera här: