intervju med Overhead Compartments

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, Jocke och Andreas har spelat i WINSTON.
Vad heter ni? /vem spelar vad? Jocke - gitarrer/sång, Andreas - keyboards/kör, Johannes - bas, Ibland gästas vi av Eleonor på sång och  Dag på trumpet. 
Har ni haft tidigare medlemmar? Ja. Vår tidigare basist lämnade bandet 2017 och vår trummis lämnade bandet under 2018. 
Vilket år grundade ni bandet? 2013
Vart kommer ni ifrån? Alla bor i Stockholm med omnejd. Jocke kommer från Stockholm, Andreas från Ängelholm och Johannes från Bollnäs
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Indie rock
Vart har och ska ni spela i år? Vi har tidigare spelat mest i Stockholm på klubbar (Debaser Medis, Mosebacke, Allhuset, Teater Pero) men även på ett par festivaler. Inga planerade spelningar i år.
Har ni nytt material på g? Ja, det finns ett 10-15 tal låtskisser, varav vi har börjat att spela in ett par av dem. Vi räknar med att släppa nytt material så snart vi känner oss redo. Målsättningen är att släppa ett album. Sen tidigare har vi släppt ett album under 2017, ”Mind your destination”.
Vad har ni för framtids planer? Att fortsätta släppa musik och spela live i den takt som känns möjlig utifrån våra livssituationer. Vårt mål är att bandet ska vara en källa dit vi kan vända oss för att få energi. Vår förhoppning att vår musik ska beröra i nån form och lämna plats för reflektion. 
Vad har ni för internet sidor? 
www.overheadcompartments.com
https://www.facebook.com/OverheadCompartments/
https://open.spotify.com/artist/1l1Ybjg552x1F7EcgmEzYH?si=wQp_z3sAQ5qaCmN5dtcULw
Har ni något att till lägga? Låtarna ”Another War” och ”Your Domain” tog sig in på P3 Osignats topplista under hösten 2017/ våren 2018.

Kommentera här: