intervju med Rag-And-Bone

Mina intervjuer / Permalink / 0

Har ni spelat i något tidigare band?

Ja, alla medlemmarna i bandet har spelat i andra band.

Mats har bl a annat spelat i banden Tellus Y, Tonic Truck, Little Stalin Bluesband. Lars: Guttaperka, Llongo, Little Stalin Bluesband m fl. Pelle: Guttaperka, Llongo, Little Stalin Bluesband m fl. David: That old man didn’t walk m fl. 

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Mats Nilsson - Sång, akustisk gitarr, Theremin, låtskrivare.

Lars Magnusson - Bas, körsång. 

Pelle Johansson - El-gitarr, Lap steel, Mandolin, Saxofon, körsång.

David Svedberg - Trummor.

Har ni haft tidigare medlemmar? När bandet startade så var det mer eller mindre Mats soloprojekt och bandet varierade hela tiden. Efterhand så blev vi mer ett ”band” men vi hade ytterligare en medlem som slutade 2016. Han heter Johan Malmberg (el-gitarr, fiol, banjo, körsång) och han spelar nu med bandet Original Five.

Vilket år grundade ni bandet? Skulle nog säga att det startade 2005.

Vart kommer ni ifrån? Från början var vi baserade i Malmö men har mer eller mindre blivit ett Ängelholmsband även om David bor i Malmö.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Svår fråga. En blandning mellan Folkrock, Progressiv Rock, Americana och psykedelisk rock.

Vart har och ska ni spela i år? Det senaste året så har vi spelat i Ängelholm, Örkelljunga, Laholm, Varberg, Helsingborg och Malmö. Vi planerar att spela i Göteborg, Varberg, Stockholm, Malmö, Varberg, Örkelljunga, Ängelholm, Lund, och Helsingborg. 

Har ni nytt material på g?

Ja vi släpper vårt fjärde album i slutet av september.

En limiterad numrerad LP med en CD på köpet (clear red vinyl).

Vi har även 4-5 låtar som är halvfärdiga som ska spelas in till nästa LP.

Våra två första skivor kom endast på CD: (Rag-And-Bone 2007, Novice Pioneer 2010 sen släppte vi en imiterad och numrerad dubell-LP med en CD på köpet som heter ”Everything can be burnt but the truth” 2016. Sen har vi medverkat på några samlingsskivor.

Vad har ni för framtids planer? Släppa vårt fjärde album och sedan komma ut och spela för så många människor som möjligt. Efter det så ska vi repa in ha låtar till nästa skiva. 

Vad har ni för internet sidor?

https://m.facebook.com/ragandbone1

www.rag-n-bone.com 

Har ni något att tillägga?

Releasen för vår nya LP är 27/9 2019.

Distribution via Record Heaven.

Till top