intervju med Blutfeld

Har ni spelat i något tidigare band? D: Ja, vi spelar båda två i fler band. Blutfeld ger oss dock möjligheten att skapa något som är vårt alldeles egna och som är ett resultat av vår gemensamma kreativitet.
Vad heter ni? /Vem spelar vad? D: Daniel T på sång och keyboards och Lord Flabriel på gitarr och bas. Därutöver har vi gästspelare, såsom Jonas Hoffman på trummor.
Har ni haft tidigare medlemmar? D: Nej, kanske främst beroende på att vi enbart är en duo och relativt nyligen startat upp.
Vilket år grundade ni bandet? D: De första byggstenarna monterades på plats för en cirka 4 år sedan, 2015.
Vart kommer ni ifrån? D: Ett stenkast utanför Uppsala, Sverige.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? D: I grund och botten är det en sorts melodisk death metal med atmosfäriska doom-inslag. "Epic Death Metal" kan vara en lämplig benämning, tycker jag.
Vart har och ska ni spela i år? D: För närvarande spelar vi inte live, men det är inte otänkbart framöver.
Har ni nytt material på gång? D: Faktiskt så jobbar vi just nu på en uppföljare till "Kingdom of Mine". På debuten satte vi vårt sound och till uppföljaren blir det till att förvalta och förfina vad man påbörjat.
Vad har ni för framtidsplaner? D: Vi tar dagen lite som den kommer och blickar inte alltför långt bort i horisonten. Men vi kan konstatera att vi har en fin kemi vi två tillsammans och att vi kommer att fortsätta vår framåtryckning med Blutfeld.
Vad har ni för internetsidor? D: Vi finns på Bandcamp, Facebook, Instagram och Twitter.
Har ni något att tilllägga? D: Tack för visat intresse och håll flamman brinnande!

Kommentera här: