intervju med St. jimi sebastian Cricket Club

Vad heter ni? /vem spelar vad? Jag, Jimi Sebastian sjunger och spelar gitarr. Sen är det David Lindberg på gitarr, Mats Skoglund på bas, Fabian Ris Lundblad på Trummor och Tola på Klaviatur mm.
Vilket år grundade ni bandet? Jag är nästan säker på att det var 2009. Vi var en trio då, Jag, Anton Hermansson och David Östberg. Vi spelade på ett skitlitet ställe på Södermalm som hette Berlin. Man satt liksom uppe på en hylla vid taket där de hade lyckats fått upp ett piano. På spelningen var då Christian Augustin från Totalt Jävla Mörker, han blev sen vår trummis över 2 EP släpp.
Har ni haft tidigare medlemmar? Jag nämnde nog dem alla nyss. Tidigare var det dock alltid en eller ibland två som skulle repas in inför varje spelning vilket var lite stressigt. Dock har vi behållit nuvarande line up i flera år och bara ibland haft stand in.
Vart kommer ni ifrån? Stockholm. De flesta i bandet kommer dock från Gästrikland men vi har alltid haft basen i Stockholm.
Vad föredrar ni att kalla er musikstil? 
Ja shit, I starten var det ”lågmäld akustisk gospelpunk” sen blev det ”working class indie” och nu
vet jag inte vad jag kallar musiken. Men absolut, någon form av rock med influenser i brittisk musiktradition är det.
Vart spelade ni under 2019? hmm, vi hade några spelningar i Stockholm och gjorde en liten Englands turné.
Har ni spelat något i år? Nej, vi skulle spela i Malmö och Tyskland för några veckor sedan men fick ställa in. Dock inte för Corona som sedan i alla fall hade sumpat hela helgen.
Vad är ert bästa konsert minne? Har alltid svårt att ge ”bästa” på alla typer av listor mm men ok, Rancid på Kino för 100 år sedan, Band of Horses Debaser Medis, Arcad Fire Cirkus, Crippled Black Phoenix Debaser Strand och redan nu vet jag att jag antagligen har 10 bättre som jag inte får fram.
Har ni nytt material på g? Japp. Vi håller på med nya låtar. Bland annat minst en som kommer att bli fruktansvärt bra, det lovar jag redan nu. Trots att vi knappt kommit igång.
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Jag sitter nog alltid hemma själv och filar fram ackord, melodi och en halvfärdig text. Sen tar jag det till replokalen o berättar i stort vad som är tanken med låten/låtarna. Efter det så formar vi till det tillsammans där alla bidrar med sina kompetenser innan vi tar det till studio.
Vad inspirerar er? Samhälle, öl och fantasi.
Har ni några framtids-planer, trots nuläget med covid 19? Vi ska slutföra låtarna vi jobbar med vilket går ganska bra trots Covid 19. Sen har vi en spelning på Debaser/Brooklyn Bar 5 september och hoppas av hela mitt hjärta att allt har lagt sig en hel del till dess, tror det men vi får se.
Vilket skivbolag hör ni till? Vi har släppt musik på egen etikett, Brickland Records samt på vinyl, Beluga Records.
Vad har ni för internet sidor?
http://www.cricketclub.se/
https://www.facebook.com/StJimiSebastianCricketClub
https://open.spotify.com/artist/4PTviObwM6qmFlvncZhlUr?si=4LliRg-0Qa-u2V_i6rgqrA
https://www.instagram.com/st.jimisebastiancricketclub/
Vad är ert motto? Vi har absolut inget måtto.
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Nja, inte vad jag kan komma på för mig personligen i alla fall. Klart det finns saker med bandet som man vill uppnå. Ok spela på Roskilde då, från och med nu är det som gäller. Ska leta upp ett telefon nummer direkt.
Har ni något att lägga till? Nej nej, det är perfekt såhär. Ta hand om er.

Kommentera här: