intervju med Mikias Lifemusic

Har du spelar i något band tidigare? Jag har spelat i många olika band tidigare. Jag är en riktig bandkille! Vårat första band började jag spela i när jag var ca 8 år. Det var med min kusin och våran vän som startade det bandet. Det började med hårdrock covers som ACDC och Iron Maiden m.m.
Jag spelade trummor å sjöng/growla, min kusin spelade gitarr och growlade/sjöng och våran vän spelade bas. Jag har haft några ströband i högstadiet och i gymnasiet. Ett som hette Hemohes eter finska dopingskandalen! Enbart för att vi skulle ha spelning i Finland haha. Min första stora bandsammankomst var Bakslag i Umeå. Jag sjöng och skrev oftast texterna! Vi träffades i Umeå på en kurs som hette Skapande Musik A. Jag gick både Skapande A och B sms påbyggnadskurser inom musik.. Vi var 12 personer i bandet och bestämde oss för att spela reggae med mycket olika inspirationer! Vi fick spelningar från abisko i norr till övik i söder! Jag själv har haft egna spelningar med mitt gamla band trägårn’ och nu mitt egna band där jag har olika vänner som hjälper mig när det behövs.
Vad heter du?/ vilket instrument utövar du?
Jag heter Mikias Ednam Narvaez som artistnamn.
Mitt företagsnamn är Mikias Lifemusic.
Jag spelar trummor, gura och sjunger. Lite piano och bas och hangdrum.
Vilket år började du med musiken?
Enligt morsan började jag så tidigt som 5 att använda min röst. Alla mina kusiner säger att man hörde mig innan man såg mig. Har aldrig hållit käften hehe! När jag var ca 10 fick jag mitt egna trumset! Vi spelade på skolgården vill jag minnas?! Efteråt fick vi skriva autografer t klasskompisarna haha!
Vart kommer du ifrån?
Jag är född i Colombia, gränsen till bergsmassivet Anderna. Adopterad och uppvuxen i Tornedalen och kom hit när jag var ca två år!
Mikias Lifemusic
Lifemusic February 12, 2019
Jag har bott i Sverige i hela livet! Men Norrland Stockholm och Malmö är alltid kära återbesök!
Vad föredrar du att kalla din musik stil? Jag spelar enormt mycket olika spelstilar. Det finns inte mycket jag ogillar och inte testat på.
Det jag spelar nu är singer/songwriting och Spirituell musik med hangdrum, min röst samt gitarr med öppna stämningar med loop pedalen!
Vart har och ska du spela i år? Pga corona så testar vi olika sätt att spela live på tuben. Men jag har inte varit nöjd med något som känns nog bra. Jag ska iaf spela mycket framöver på tuben, instagram och andra sätt direkt vi får upp ljudet bättre. Hoppas så snabbt som möjligt ska vi vara upp and RUNNING!!! Lite allt möjligt med Ljud kommer hända på min youtube.
Har du nytt material på g?
Jag har en massa häftiga låtar som är sjukt konstiga och jag ska bara få till dem och slutligen hoppas på att få spela in dem snarast möjligast. Jäkligt tråkigt med den här coronan som lagt käppar i hjulet. Men bara upp på hästen och göra bästa av situationen.
Nu blir det mycket som läggs upp på soundcloud, väldigt mycket rough cut! Direkt från skrivbordet så att säga. Mycket improvisationer. Jobbar lite så att jag sitter med guran å så ba får jag en låt och spelar något samt även improviserad text. Ibland inte ord hela tiden utan också sludder, men man får putsa till de ändå lite, ibland blir en hel låt skrupelfri. Som - Kingdom Come på min soundcloud. *
Vad har du för framtidsplaner? Jag ska spela in mer studio grejer så fort dem öppnar igen efter corona krisen och när jag kan sjunga igen! Mina tänder är ännu inte riktigt klara! Fick en smäll när jag vurpade med cykeln och slog ut tänderna. Så varit mkt med det också haha. Det blir en youtubekanal om jag bara lär mig att stå framför kameran. Gillar att fota men inte bli fotad haha! Sen också att ljudet är bra. Inte fått till bra ljud varken på facebook eller youtube tyvärr men löser det snart!
Vad har du för internet sidor?
soundcloud.com/mikiaslifemusic
https://www.facebook.com/MikiasLifemusic/ https://www.instagram.com/mikias.lifemusic https://soundcloud.com/malinvillenvalen/kingdom-comes-mikkis-one-take- improvised *
Mikias Lifemusic

Kommentera här: