intervju med Desekrated

Har ni spelat i något tidigare band?

Vår sångare och kompgitarrist spelade i ett band tidigare som hette VILT.

Men vi har alla varit engagerade i musik på olika sätt.

Vad heter ni? /vem spelar vad? William (Bas) Casper (trummor) Conrad (Gitarr och sång) Filip (LeadGitarr)

Har ni haft tidigare medlemmar?

Till en början så var det tänkt att en vän till oss (Filip Andersson från witchers creed) skulle spela gitarr, conrad bas, Filip lead Gitarr och Casper på trummor men på grund av att han befinner sig i en annan stad än resterande bandmedlemmar så beslöt vi oss för att ta in en annan person som spelar bas då Conrad hellre spelade gitarr och sjöng.

Filip finns ändå med i bandet som en “femte medlem” och kommer finnas till hjälp på andra håll.

Vilket år grundade ni bandet? Bandet grundades i Linköping den 27’e Juli 2018 på en krog i linköping som heter pitchers.

Vart kommer ni ifrån? Alla förutom vår basist (William) är födda i linköpings trakterna. Han kom till oss ända från Göteborg.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Vi vill gärna inte säga att vi spelar en “specifik genre” då vi tar influenser från alla håll. Men den mest tydliga av våra influenser måste vara thrash. 

Vart har och ska ni spela i år? Vi har spelat på Skylten i Linköping och även Dynamo i Norrköping, Vår plan är att gigga så mycket som möjligt i år. Vi ska spela i Motala på Bomber bar i mars!

Bästa konsert minne?

Det skulle nog vara på Palatset i Linköping. Det var officiellt vår andra spelning och vi bemöttes med en jävla massa beröm och energi från publiken. När vi skulle kliva av scenen efter vår sista låt så blev vi uppropade på scenen igen då publiken ville ha en till låt.

Efter vi fick grönt ljus från ljudkillen så körde vi en cover på Metallicas låt “Creeping death” som vi knappt kunde spela men enligt publiken så var det en favorit!

Har ni nytt material på g? Vi har ännu inte släppt någon musik men vi lär oss nya låtar i repan konstant så vi kan spela in en full demo.

Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Conrad står för den största delen när det kommer till att skriva musiken, han lägger ut låtarna på vår google drive så resterande kan lyssna på dem. Alla kommer med input och har alltid något att säga till om. Efter den processen skrivs låten ner på TAB så alla kan lära sig och så repar vi in låten i replokalen.

Vad inspirerar er? Vi blir inspirerade av det vi ser och hör. Våra låtar handlar ofta om vår mänskliga natur och om psykisk ohälsa och alla rum i det mänskliga psyket. Rent musikaliskt så är vi influerade av många olika band men främst band som Slayer, Death, dissection och tidig thrash metal.

Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Vår demo (Awakened Damnation). Vi har fått många förfrågningar på när vi kommer släppa musik men för tillfället är det oklart men troligtvis redan i år.

Vad har ni för internet sidor? 

Vi har hittills bara en Facebook sida och en instagram. Där släpper vi bilder från spelningar och även promotion till andra gigg och dylikt.

Facebook: https://www.facebook.com/Desekrated-696935130776761/

Instagram: https://www.instagram.com/desekratedofficial/?hl=sv

Vad är ert motto? Att med hjälp av vår musik kunna upplysa folk om sitt eget mående och vad deras tankar och handlingar har för effekter på vår värld. Men också att ge folk ösig musik att headbanga till.

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Vi hade önskat att få spela på någon större festival någon gång men också lite mer nära inpå kanske bara att släppa en platta!

Har ni något att tillägga? Om du spelar musik men inte själv försvinner in i den så gör du något fel!

Kommentera här: