intervju med Kreatur

Har ni spelat i något tidigare band? Vi kommer alla från olika konstellationer och jag, Marcus Crede, har haft vissa drömmusiker som jag vill jobba med, vilka nu är med i mitt band!
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Marcus - Allt hittills
Peter - Trummor och intressanta ljud 
David - Bas, kontrabas och apa
Har ni haft tidigare medlemmar? 
Nej, det har bara varit jag. Jo förresten, en ytterligare person har varit med, men det har jag lovat att inte prata om. 
Vilket år grundade ni bandet? Kreatur är nytt. Projektet sattes igång 2018 i sin nuvarande form. Nu vet jag att det är lång tid för vissa. Det finns människor som inte ens var födda 2018, och som nu har ölmage och pipskägg.
Vart kommer ni ifrån? Peter är Linköpingsbo, David kommer ursprungligen från Nyköping ( hoppas jag, jag har inte frågat ), och jag kommer ursprungligen från skogen utanför Linköping.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Alternativ Rock eller Circus-Punk
Vart har och ska ni spela i år? Vi har inte hunnit med några spelningar ännu i år, men vi har bland annat förfrågningar från 2 större festivaler. Jag skulle dock vilja skjuta på det till nästa år då vill håller på med inspelning av den nya skivan, och denna gång skall vi slå på stort. Nyheter om allt finns på Facebooksidan.
Bästa konsert minne? Jag har inte varit på många konserter i mitt liv, men skulle jag säga någon konsert så var det på fritidsgården i Skäggetorpsskolan. Det var ett Hardcoreband som spelade innan vi skulle gå på. Det var så in i hundan bra att jag skrek sönder rösten, så när det var vår tur så pep jag hela giget. Men det bandet var riktigt bra! Jag har ingen aning om vad de hette.
Har ni nytt material på g? Det är så vi jobbar. Vi har alltid ett album till på gång. Det finns inspelade demos för ett par plattor till. Det blir minst två plattor i år och vi håller just nu på med inspelning av trummor med Peter som ny hantverkare, vilket är väldigt bra för Kreatur, och att David på bas och kontrabas kommer att färga ljudet på ett helt annat sätt än tidigare, är jag säker på. 
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Det har hittills varit jag själv, och jag har haft ett utrymme i källaren där jag har spelat in. Sedan har jag mixat, mastrat, köpt in maskiner, printat, kopierat, limmat, klistrat och tillverkat alltihop. Sedan släppt det. Jag brukar ha en ny låt klar om dagen från idé till demo, så det finns ett litet bibliotek med låtar att ta från. Musiken brukar komma när jag är i skogen. Jag hör alla instrument i huvudet, och det är alltid skitbra. Jag fick TBE för ett par år sedan så arbetsminnet är fucked up. Så om du ser mig i skogen springandes som jag höll på att kissa på mig så är det för att komma hem och spela in en låt så jag inte glömmer bort den. 99% av låtarna har kommit till mig på det sättet. Sedan är det alltid jobbigt när jag måste byta tonart när jag skall spela in en idé.. det där känner säkert många igen, som gör likadant.
Vad inspirerar er? Bättre musiker - vad gäller musiken. Vad gäller texterna så är inspirationen att skriva av sig så att man slipper sitta inne för att man gör saker i excess. Musiker brukar säga att de "använder sin musik som terapi", eller att "om jag inte hade musiken så hade jag varit dödens död". I mitt fall och om folk visste hur mitt liv ser ut... så kan jag säga att det faktiskt stämmer. Eller inte. Jag har aldrig, inte gjort musik. 
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Göra musik. Jaga vildsvin. Måla. Jag har en hel del andra musikprojekt igång så jag tycker att varje dag är spännande. Jag lever ju på detta så jag ser fram emot varje dag jag vaknar. David och Peter ser fram emot att åka till jobbet och tjäna riktiga pengar. Vi ser alla fram emot nästa album såklart. Det blir tungt och aningens mer polerat, men fortfarande lika flippat. Som en damp-unge på högmässa. 
Vad har ni för internet sidor? 
https://www.facebook.com/kreaturmusik/
Vad är ert motto?
Det finns flera:
- Try not to be an asshole
- If heavens too hot - maybe you are in that other place
- Helvetet är andra människor
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Nej. Chwytać Dzień
Har ni något att till lägga?
Ja:
- Try not to be an asshole
- If heavens too hot - maybe you are in that other place
- Helvetet är andra människor
Skillnaden mellan lotto och att tjäna pengar på musik, är att man faktiskt har en chans att vinna på lotto

Kommentera här: