intervju med Pure Malt

Har ni spelat i något tidigare band? Vi var tidigare med i ett band som hette The Corbies som spelade skotsk och irländsk musik, precis som vi.
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Pure Malt är namnet och består av:
Stefan Hübinette, sång och gitarr.
Robin Lindblad, sång, mandolin, Skotsk Höglandssäckpipa, Uillean Pipe (irländsk säckpipa), flöjter.
Lena Moberg - Lindblad, dragspel
Dan Lindblad, sång och bas.
Isak Strömberg, trummor och percuisson.
Har ni haft tidigare medlemmar? 
André Gjörling, sång och gitarr. Var med i bandet tills han tyvärr avled.
Peter Larsson, Bodhran (irländsk trumma) och sång.
Britta Lübeck, fiol.
Vilket år grundade ni bandet? 2002
Vart kommer ni ifrån? Stockholmsområdet.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Skotsk och irländsk folkmusik, med några covers som vi arrangerat för att låta som skotsk och irländsk.
Vart har och ska ni spela i år? Vi har stadigt bokade spelningar en helg i månadet på puben O´Connells i Gamla Stan, Stockholm. Utöver det åker vi dit där folk vill att vi kommer och spelar.
Bästa konsert minne? Avslutningskonsert på Klara Hall i Enköping. En fantastisk kväll som vi lever länge på.
Har ni nytt material på g? Vi jobbar ständigt i studion med låtar som vi släpper kontinuerligt på Spotify. Nästa släpp blir om ungefär en månad.
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Den generella arbetsmetoden är att någon föreslår en låt att ta upp i repertoaren. Sen skriver vi lämpliga ackordsföljder för låten, bestämmer vilket instrument som ska dominera, arrangerar sångstämmor och sen är det bara att repa in. En ny låt kan ta allt mellan en vecka och några månader att få ordning på. Rekordet är när vi på en torsdag började jobba med en låt och sen lirade den live dagen efter.
Vad inspirerar er? Det enkla svaret är att det är så otroligt kul att spela ihop inför publik. Sen brinner vi alla för att fler ska upptäcka den skotska och irländska folkmusiken.
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Mer studiojobb, spelning 21-22 februari på stampuben. Sen har vi skickat material till flera TV-kanaler inför S:t Patrick´s Day den 17 mars. Det vore verkligen kul att få göra.
Vad har ni för internet sidor? www.puremalt.se
Vad är ert motto? Fart, sväng och glädje!
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? TV-gig, fler festivalspelningar, få vårt material spelat i radio, medverka i radio.
Har ni något att till lägga?
Vi blir jätteglada om fler skulle börja följa oss på Spotify (https://open.spotify.com/artist/0hfh4ME5nSAK9I2UoithIl?si=MLjYgbMLRfGzTAJJs0nXJg)

Kommentera här: