intervju med White Lotus Rock

Har ni spelat i något tidigare band?

Nilsson och Lindblom har tidigare spelat ihop i en massa band, bland annat med the Picnics tillsammans med Tommi Herou (Hundhimlen).

Nilsson spelar trummor i metal-bandet Made Out Of Nothing, tillsammans med bland annat Patrik Mäki-Heikkilä från Lost Domain.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Stefan Eriksson – Trummor

Jonas Lindblom – Sång & Gitarr

Jonas Nilsson – Gitarr

Anders Ekengren – Orgel/Piano

Jacob Wallbenius - Bas

Har ni haft tidigare medlemmar?

Andreas Alenklev – Bas

Vilket år grundade ni bandet? 2003. Vi la ner bandet under 2005–2017 men startade igen 2018. Vi brukar lite skämtsamt säga att vi gjorde tätare låtsläpp än Tool fast vi inte ens fanns ;)

Vart kommer ni ifrån? Flen. Nu är vi lite utspridda på grund av familjer och jobb men vi har replokalen i samma gamla industriområde i Flen som förut.

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Vi har fortfarande svårt att kategorisera oss men eftersom vi kör med klassisk ”rock-sättning” måste det väl kallas Rock… eller?

Vart har och ska ni spela i år? I år har vi inte hunnit giga nåt och vår plan var att inte giga nåt alls under 2020, bara fokusera på att skriva och spela in. Men efter att vi snubblade in i Live-karusellen har vi ändå minst tre datum i kalendern. Sedan vi startade igen 2018 har vi i huvudsak spelat i Sörmland. Det har blivit ett gäng spelningar, både små och ”medium”, men vi har inte aktivt letat efter spelningar under senaste året.

Bästa konsert minne? Svårt att avgöra, men våra hemmaplan-spelningar brukar kunna generera ett jävla röj. Vi hade en spelning som förband till The Sounds i Flen 2003, det var både ett bra drag, bra scen och bra ljud.

Har ni nytt material på g? Så in i helvete mycket! Vi har ju skrivit och spelat in demos i tolv år nu så det är ingen brist på varken material eller inspiration. Det svåra med att få ut det är ju att hinna med att repa in det. Vi är dessutom ganska kräsna så vi släpper inte alla inspelningar.

Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Det börjar (precis som bland de flesta band) med att man råkar lira ett skönt riff eller melodi hemma. Sen är det bara ”trial and error” tills låten funkar.

Vad inspirerar er? Vi är lite olika i bandet, vissa inspireras av bra ljud och andra inspireras av sköna melodier. Kollektivt finns det nog ingen gemensam nämnare. Vi inspireras nog av varandra när vi lyckas med ett bra rep.

Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Att repa och spela de nya låtarna.

Vad har ni för internet sidor?

https://whitelotusrock.com/

Också instagram och facebook förstås!

Vad är ert motto? En bra låt är en bra låt!

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Repa, genomföra (och vinna) Live-karusellen!!!, repa mer och spela in de nya låtarna. Wembley vore ju najs att giga på nån gång.

Har ni något att till lägga? Nää, less is more!

Kommentera här: