intervju med Yestergrey

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, bland annat i Motormännen, Reverbal Sign, Shift Lock och i samarbeten med Materia och Bastards of Funk för att nämna några.
Vad heter ni? /vem spelar vad? Dan skriver, spelar in och producerar all musik. Till sin hjälp på scen och i studion för slutmixning har han Axel Hubinette, även känd som Ragnar Atari.
Har ni haft tidigare medlemmar? Nej, det är bara Dan som haft projektet vid sidan av andra band i ett par års tid.
Vilket år grundade ni bandet? En första demo spelades in 2016, men den samlade mest damm. Sedan togs tråden upp igen 2018, vilket resulterade i en ny demo, som blev till min första fullängdare i år.
Vart kommer ni ifrån? Värmland!
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Deppsynth
Vart har och ska ni spela i år? Debuten skedde på Yestergreys releasefest på Synth After Work i Stockholm, inga fler spelningar är bokade men vi hoppas på fler möjligheter inom kort.
Har ni nytt material på g? Det finns material till nästan ett helt nytt album på datorn, så om “1991” går bra kan det nog snabbt bli en uppföljare.
Vad har ni för framtids planer? Göra fler och bättre spelningar samt producera en ännu bättre, ännu mörkare och ännu mer omodern skiva.
Vad har ni för internet sidor?
fb.com/yestergrey
Soundcloud.com/yestergrey
Har ni något att till lägga? Hoppas att jag återuppväckt en sovande genre och att fler plockar upp fanan och gör sampler/rompler-baserad synth!

Kommentera här: