intervju med Arvsynd

Har ni spelat i något tidigare band?

K: Jag började spela bas och synth som 15 åring, och under årens lopp har jag hunnit med allt ifrån pop och punk till stenhård black metal,

men det enda bandet som resulterat i något mer än demoinspelningar är mitt tidigare "industri band" Cadaver Zoo. Vi spelade in en platta som ligger upp på spotify, men trots att gott om material och idéer fanns så blev det inget mer.

D: Nej detta är första bandet jag är med i. Blev mer eller mindre indragen på fyllan av Kris.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

K: Jag heter Kris och jag står för musiken, allt från låtskrivandet till mastringen, jag skriver även en stor del av texterna, eller iaf grunden till dom. Under våra första gig så spelade jag trummor (läs virveltrumma), men kände att jag ville få ut mer av våra spelningar, så från förra skivsläppet och spelningen i Tyskland så "sjunger" även jag.

D: Daniel, jag sjunger och skriver lite text när jag får inspiration.

Har ni haft tidigare medlemmar? D: Nej inte direkt, Arvsynd skapades av oss två. Testat med en sångare till men blev till slut bara vi två och Kris började sjunga istället med.

Vilket år grundade ni bandet?

K: Det är egentligen en svår fråga att svara på, jag gjorde dom första låtarna (som sedan blev Arvsynds låtar) redan 2013, men det var efter en blöt kväll i min studio tillsammans med Daniel och en kille till, som Daniel och jag bestämde oss för att fortsätta göra musik ihop under namnet Arvsynd. För övrigt, dom två låtarna vi snickrade ihop under den blöta kvällen i studion ligger faktiskt uppe på Youtube som "FBB", Freuds Banala Bröder. 

D: Ja det var första gången jag ens rörde en mikrofon, inte kunnat drömma om att sjunga. Sen “råkade” det ju hamna på nätet, vi snacka om att göra mer musik och på den vägen blev det. Officiellt släppte vi första skivan samma år som vi starta kan man säga, “Sanning med modifikation” 2015.

Vart kommer ni ifrån? K: Eskilstuna

Vad föredrar ni att kalla er musik stil? D: Kärt barn har många namn men vi säger nog “Body” helt enkelt.

Vart har och ska ni spela i år? D: Vi spelade i september i Kusey, Tyskland, på en väns födelsedagsfest. Han och hans tvillingbror fyllde 40 och de ville ha brakfest, vi hjälpte till. Mer blir det inte i år men vi tar nya tag nästa år.

Har ni nytt material på g? K: Ja vi har nytt material på gång. Om allt går enligt planerna så kommer ett nytt album dyka upp under 2020, i nuläget finns det demomaterial på runt fem låtar. Det kan även bli så att några låtar kommer dyka upp på vår Youtube-kanal, låtar som vi inte tyckt passat in på våra tidigare släpp, men som vi ändå gillat så pass mycket att vi inte vill kasta bort dom.

Vad har ni för framtidsplaner?

K: Dom enda planerna vi har just nu är att i våran takt jobba vidare med det kommande albumet, jag väljer att inte forcera fram inspiration, utan det får ta den tid det tar. Men efter vårt förra gig i Tyskland så måste jag medge att jag fick blodad tand, och det vore jävligt kul att få stå på scen igen snart.

D: Ja definitivt, vill upp på scen igen. Det är det roligaste av allt med musiken och träffa likasinnade människor. Hoppas även kunna fixa fram lite “merch” med.

Vad har ni för internet sidor? D: Vår främsta kanal utåt är nog Facebook, vår musik ligger uppe på Soundcloud, Bandcamp och alla sidor där man kan strömma musik idag tror jag så vi ska inte vara svåra att hitta.

Har ni något att tillägga? Vi är som sagt väldigt taggade på att stå på scen igen, och vi skulle mer än gärna göra det mot resekostnad och bira, kräver inte mer :D

Kommentera här: