intervju med bomber&granater

Har du spelat i något band tidigare? Jag heter Patricio Samuelsson, kommer ifrån Stockholm, och bomber&granater är mitt soloprojekt. Jag spelar även i britpopduon Hamilton Fox, samt har ett antal andra soloprojekt vid sidan av, däribland ett på engelska vid namn Pinguin.
Vad heter du? / Vilket instrumet utövar du? Jag skriver musiken och spelar alla instrument själv samt producerar och mixar.
Vilket år grundade du projectet? Första singeln släpptes 2016, så kanske kan man säga att bomber&granater grundades då, men antagligen så har projektet funnits i mitt bakhuvud sedan 2014 iallafall, och vissa låtar har arbetats på över ganska lång tid.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Musiken är väl någon form av indiepop. Enkla låtar med drömska ljudbilder och texter på svenska. En blandning av elektroniskt och akustiskt med försök till att experimentera lite mer emellanåt. Tanken med projektet från början var att jag inte riktigt skulle bry mig om konventioner, utan skriva låtar så som dom föll mig in; om en låt saknade refräng men kändes bra ändå, så fick det helt enkelt vara okej!
Vad har ni för framtids planer?  För tillfället så är min studiodator fullproppad med ofärdiga låtar som jag förhoppningsvis ska kunna färdigställa så snart det bara går. Tills jag släpper ny musik har jag inga planer på att spela live, jag känner att jag behöver ha nytt material färdigt och ute för att få glädje av giggande. Det är lite tråkigt när publiken inte känner igen låtarna liksom! :)
Vad har ni för internet sidor? Vill man vara beredd på ny musik får man gärna följa Instagramkontot @bombergranater och gilla Facebooksidan bomber&granater. Snart (hoppas vi) kommer ny fin musik att dansa eller somna till.

Kommentera här: