intervju med Cecilia Ljung

Vad heter du?/ Hur gammal är du? 
Jag heter Cecilia Ljung
Jag är 58 år
Vilket år började du som skådespelare? Jag började på Teaterhögskolan i Malmö 1982 och var färdigutbildad 1985, men jag gick en förberedande utbildning, Teaterverkstan, 1981.
Hur kommer det sig att du började som skådis? Jag gillade tanken på att få prova på andra liv än mitt eget. Leka att jag var nån annan och klä ut mig.
Sen är det en härlig känsla att få människor att gråta och skratta, att påverka dom så att dom kanske mår lite bättre.
Vilken var den första filmen du var med i? Den första filmen jag var med i.... Det var en tv-produktion som hette ” Facklorna ” tror jag.
Har rollen i rederiet gjort att din Karriär gåt framåt? Jag lärde mig mycket av att jobba med Rederiet och vi hade väldigt kul. Om det har påverkat min karriär.... jag vet inte, kanske fick fler upp ögonen för mig.
Har du några nya skådis job på gång? Jag är ju frilansande skådespelare, så jag planerar inte så långt framåt. Plötsligt dyker det upp en roll, hoppas jag.
Vad skulle du säga är din dröm roll? Du Undrar om jag har nån drömroll.... jag har redan gjort flera drömroller, det jag fortfarande drömmer om är att få fortsätta att jobba, att utvecklas, att lära mig mer. Att få olika roller, olika kvinnoöden att gestalta.
Vad har du för internet sidor? Jag har en blogg som heter cecilialjung.se

Kommentera här: