intervju med Menigma

Har ni spelat i något tidigare band? Vi har medlemmar från banden Holerica, och Ograth.

Vad heter ni? /vem spelar vad? Vi är Menigma och består av Viktor Friberg på trummor, Peter Screwelius på bas, Staffan Blomkvist på gitarr, Jonatan Dahlgren på keyboard, och Erik Skölling på sång.

Har ni haft tidigare medlemmar? Vi har haft tidigare gitarrister under olika långa perioder som varit till hjälp på olika sätt. Större delen av det vi spelar idag är skrivet med våra nuvarande medlemmar.

Vilket år grundade ni bandet? Vi var två små grupper av musiker som växte ihop under 2016. Med de nuvarande medlemmarna har vi spelat sedan våren 2019.

Vart kommer ni ifrån? Vi är från västra skåne, från Malmö-trakterna.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Vi spelar metal i dess många slag, och i varje låt försöker vi utforska genren från olika håll.

Vart har och ska ni spela i år? I år spelade vi på Malmöfestivalens Rock Stage. Vi har inga andra gig planerade i nustunden men längtar efter en ny möjlighet och planerar arrangera något på egen hand när vi får tiden till det.

Har ni nytt material på g? Just nu lägger vi mest fokus på att skriva ny musik och är snart i det stadiet att spela in ett album och hoppas komma in i studion igen innan året är slut. Utöver den singel vi nyligen släppt hoppas vi på att spela in drygt 6 låtar till.

Vad har ni för framtidsplaner? Vi hoppas släppa vårt första album så snart som möjligt. Det hade varit roligt att eventuellt resa runt lite och sprida vår musik på fler olika scener och få träffa andra band att spela med. Det finns även idéer på musikvideo som blir verklighet så fort vi är färdiga med låtarna.

Vad har ni för internet sidor? 

Vi är framförallt aktiva på Facebook och Instagram. Vi har en Twitter-sida som är något mindre aktiv. Vår musik kan man hitta gratis på Spotify och YouTube där vi släpper under vår egen kanal.

https://www.facebook.com/menigmaband/

Har ni något att till lägga? Vi har en singel ute som man kan hitta på Spotify och på YouTube som en lyric-video som heter ”Send Your Children”.

Kommentera här: