intervju med The Striders

Har ni spelat i något tidigare band? Alla i bandet har spelat i olika band tidigare. Helt olika stilar. Punk, metall, Retro rock och 80 - tals rock. Vilken ger oss en väldigt bred ljudbild.
Vad heter ni? / vem spelar vad? Vi heter The Striders. Sång - Victor Gustafsson, Gitarr - Mattias Gudasic, Bas - Adrian Johnsson, Trummor - Sebastian Varas.
Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, både sångare, trummis och basist. Bara gitarristen håller sig kvar.
Vilket år grundade ni bandet? Bandet grundades 2016, av Mattias och dåvarande trummis, men med konstellation som är idag så har vi spelat i knappt ett år.
Vart kommer ni ifrån? Vi utgår från Jönköping, men kommer från olika städer. Victor från Jönköping, Mattias från Sundsvall, Adrian från Nässjö och Sebastian från Uddevalla.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Vi tycker att våran musik är något unikt, sjävklart kan man höra influenser från andra stilar och band. Samtidigt som vi får ett mer unikt sound för varje gång vi skriver en ny låt eller träffar en fantastisk publik. Skulle jag sätta ord på vår gener så skulle det nog säga på Retro Rock Blues med mycket soul och känsla.
Vart har och ska ni spela i år? 2020 så gör vi första gig i Nässjö, och under året väntar gig runtom i Sverige. Festivaler och klubbar mest. Ska troligtvis tillbaka till Tyskland, som vi älskar att spela i. Samt några andra länder i Europa, men där är inget spikat än. Under 2019 var vi två veckor i Tyskland och mycket på västkusten av Sverige. 
Bästa konsert minne? Svårt att säga. Vi har haft turen att få göra väldigt många roliga och bra publik fyllda gig. Men ett exempel är när vi var i Tyskland i våras och spelade på en student bar. Slutade med att stället var packat, folk nästan entrade scenen, vi spelade väldigt bra och hade ett redigt ös! För att toppa kvällen så fick vi varsin flaska likör av bartendern, efter giget. Det kändes som ett bra betyg!
Har ni nytt material på g? Vi håller alltid på med material, men just nu har vi börjat förbereda för nästa skiva som vi ska spela in i höst.
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Vi jobbar mycket tillsammans. Ofta kan mattias kommer med flera låt idéer, som vi sedan sätter färg på. Jag Jobbar mycket med texterna, eftersom jag vill sjunga något betyder något för mig, men texterna ska även betyda något för alla i bandet. På något sätt så får vi ihop väldig många fina bitar, trots mycket bråk och aggression mot varandra. VI är 4 väldigt starka individer som på något sätt löser det, och fram kommer mycket fantastisk musik som folk bara gillar mer och mer.
Vad inspirerar er? LIVET. Våra låtar handlar mycket om livet. Hur det ibland kan var jobbigt att bara ta sig upp ur sängen för att man inte känner att man har något att leva för. Men även om en bra utekväll, om hur en kväll med dom bästa människorna kan vara. Att både framhäva skit i livet, men också glädje är viktigt för oss. För det är precis så livet är. Musiken är väldigt explosiv och dynamisk. Tunga fuzziga gitarr riff, bas som höjer dans golvet och trummor som får dig att dansa. Sång som driver igång dig till att vilja leva livet.
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Vi har Precis skrivit på vårat Första skivkontrakt med Sliptrick Records. Det känns helt sjukt kul. Vi kommer rerelease våran platta ”Out Of The Blues” med skivbolaget. Kommer säljas i fysisk form runtom i Europa och även släppas på alla stora musik plattformer.
Vad har ni för internet sidor? Just nu har vi ingen hemsida. Det är något vi har jobbat på, och vi hoppas att vi snart tar oss i kragen och fixar detta. Vi finns på Facebook och instagram. Sök på THE Striders så borde vi komma upp!
Vad är ert motto? ”WE LOVE IT!” För det är vad vi gör, vi älskar detta och kämpar för detta. Att träffa människorna som lyssnar på vår musik och få höra goda ord om våra låtar. Känns otroligt varje gång och är något vi verkligen älskar.
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? JA! Många punkter, men just nu är den största punkten SWEDEN ROCK. Det är överst och skulle vara sjukt att få uppleva sin barndomsdröm inom några år.
Har ni något att till lägga? Om du någonsin ser oss live. Då kommer du aldrig att glömma den kvällen.

Kommentera här: