intervju med Arba Darba

Vad heter ni? /vem spelar vad? Vi heter Lenn Arba och Glenn Darba, Ingen av oss spelar något speciellt, vi båda är alltiallo och gör allt tillsammans. Allt ifrån att producera, skriva texter och spela in!
Har ni haft tidigare medlemmar? Nej men har en återkommande gäst på våra låtar, Bregurt Dyggla, han brukar komma in och lägga lite fläskig bakrundssång. Annars är det bara vi två från start till nu!
Vilket år grundade ni bandet? Arba Darba skapades 1946, andra världskriget hade tagit slut och vi kände att vi behövde en ny revolt. Sprida ny musik med grymma budskap mot kriget.  
Vart kommer ni ifrån? Vi båda är födda i Nangiala, det var väll där intresset för musik började. Sedan flyttade vi till Yuryung-Khaya och huserar där sedan dess, och det var väll där musiken tog fart.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Vi kallar den polaf. Det är en blandning av polka och afrikansk folkmusik
Vart har och ska ni spela i år? Vi är inte en live akt. Vi föredrar att hålla oss i våra små stugor och skriva/släppa musik. Live kanske kommer, det vet man aldrig, men för nu så håller vi oss i stugorna!
Har ni nytt material på g? Ja jag hoppas det! Vi har båda legat i dvala och levt på kändisskapet från Release The Grakken, men nu är dvalan över så nu jä**ar ska vi påbörja album No.2!

Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Vi har otrevliga ritualer där vi offrar sniglar till den japanska guden Keukegen. Han hjälper sedan oss genom att krypa upp bakom oss och viska låttexter i våra öron

Vad inspirerar er? Snabba bilar och sprit. Bästa känslan är när man sitter bakom ratten med en flaska i handen, blåser 190km/h på en 50 väg. DÅ kommer de bästa melodierna!

Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Förhoppningsvis en ny platta detta år! Kanske först en sommarplåga lite snabbt, det märker ni på vår FB eller Spotify!
Vad har ni för internet sidor?
Ni kan hitta oss på facebook (
https://www.facebook.com/arbadarbaswe)
Instagram: Arba_Darba
Spotify: https://open.spotify.com/artist/31LE2kxDrACmtt9yC1AsIH?si=ZdBK3XImS1yXlthSaVpONg

Vad är ert motto?
vi har två!
*110 km/h in i järnvägsräcke, annars får de va
*Se vår musik som en investering

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall?
Ja det har vi!
Ett av målen är såklart att få headlinea på Tomorrowland! (Dom har såklart hört av sig några gånger men då summan har varit för liten så har det inte känts värt vår tid)
Ett mål vi också har är att få GB Glace att ta tillbaka Solero Calippo Shots, den va så otroligt god så den äter vi gärna i studion!

Har ni något att till lägga?
¨Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba, Arba Darba¨ - Ljudet ALLA gör när man vill köa musik på fester!

Ps: Inga sniglar kom till skada under denna intervju! 

Kommentera här: