intervju med Erik Björksten

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, jag har spelat i många band tidigare genom åren - allt från visa till hårdrock.
Vad heter ni? /vem spelar vad? "Erik Björksten" är ju egentligen bara jag, ett soloprojekt, men jag samarbetar gärna och ofta med andra musiker och konstnärer. Jag spelar främst gitarr och dragspel+ sjunger här men i min "studio" spelar jag b.la trummor och bas samt diverse knäppa instrument och ting som skapar ljud.
Har ni haft tidigare medlemmar? Nej
Vilket år grundade ni bandet? 2020.. lite beroende på hur vi ser på saken
Vart kommer ni ifrån? Göteborg
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Nån typ av pop musik med diverse inslag av spridda genrer och diverse annat i hörbar frekvens
Vart har och ska ni spela i år? Jag, tillsammans med bandet "Bästkusten" hade en spelning på Landet i Stockholm precis innan Corona-pandemin bröt ut. Nu är tyvärr många spelningar inställda p.g.a detta men jag hoppas på att komma ut och spela mycket när det här är över.
Bästa konsert minne? Sjuhäradsfestivalen 2007
Har ni nytt material på g? Ja, min första skiva är nästan färdiginspelad och släpps så fort den kan.
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Jag brukar få mycket ideer på låtar hela tiden men jobbar mer "strukturerat" för att göra färdigt dem till låtar och spela in dem.
Vad inspirerar er? Allt som väcker någon typ av känsla i kroppen
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Att jobba med inspelningar och släppa musik
Vad har ni för internet sidor?
https://www.facebook.com/Erikbjorkstensongs/
www.erikbjorksten.se
Vad är ert motto? minns gårdagen - dröm om morgondagen - ta ett djupt andetag - idag
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Att gå på en lång skogspromenar - t.ex. i mitten av sverige från göteborg till treriksröset
Har ni något att till lägga? I en tung värld - låt toner och ackord vara - din färd

Kommentera här: