intervju med Jonas Carping

Har du spelar i något band tidigare? Ja, jag spelade tidigare i The Glade. The Glade var ett Americana influerat rockband från huvudstaden. Vi lirade runt om i Stockholm, släppte ett riktigt bra album och ett gäng EPs. All strategiska beslut togs på Restaurang Peppar vid St Eriksplan. Det var härliga tider.
Vad heter du?/ vilket instrument utövar du? Jonas Carping. Vokalist.
Vilket år började du med musiken? Oj. Jag började som trummis när jag gick på gymnasiet. Vi snackar 90-tal och vi lirade covers på banden som var populära då. Vi repade på Skåningen i Staffanstorp. Det var fett på alla sätt.
Vart kommer du ifrån? Staffanstorp och Lund.
Vad föredrar du att kalla din musik stil? För mig finns det bara bra musik eller dålig musik. Dålig musik kommer från skitprogram som Idol, Talang och liknande. Allt annat är bra musik. Om någon spelar musik för att dom älskar musik så är det aldrig dåligt. I värsta fall är det ett steg på vägen. Jag kanske inte skulle lyssna på det. Men, det där är ju en subjektiv pryl. Vi är alla på väg någonstans.
Vart har och ska du spela i år?
Det är ett konstigt år för live musik. Så, där jag spelar mest nu är på Instagram Live -https://www.instagram.com/jonascarping/
Har du nytt material på g? Ja. Vi har precis släppt "Fault In Your Stars" som är singeln från kommande albumet "Strangers". "Strangers" släpps i höst men "Fault In Your Stars" finns redan ute på Spotify, Apple Music osv.
Vad har du för framtids planer? Vi vill spela mer ute. Så mycket som möjligt så ofta som möjligt. Mer live musik till folket. Det finns inget som slår det. Så, förutom kommande albumet så är planen att spela och att fortsätta spela.
Vad har du för internet sidor?
Officiell Hemsida
https://www.jonascarping.com/
Spotify
https://open.spotify.com/artist/7go3nun6k2Hcfyd1BJK9H6
Apple Music
https://music.apple.com/us/artist/jonas-carping/319348754
Köp skivor:
https://jonascarping.bandcamp.com/merch
Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCBewCa80KSHK-0CGDaoYBoQ
Har du något att till lägga?
Ja! Credits för "Strangers" är följande:
Jonas Carping - Sång
Michiel Oskam - Gitarr
Sigrid Nilsson - Bakgrundssång
Albumet är producerat av Simon Larkin (larkincs.com)
Omslagsbild för album och press foto av Marco Padoan
Omslagsbild för Fault In Your Stars av Hicke Jakobsen
bilden är tagen av Marco Padoan

Kommentera här: