intervju med Robin Velander

Har ni spelat i något tidigare band? Jajjamen. Flera stycken. The Cactus Experience och Candide Baby var de mest aktiva. 
Vad heter ni? /vem spelar vad? I det här projektet är det bara jag Robin Velander som är med. Jag spelar allt - sång, synth, trumprogrammeringar.
Har ni haft tidigare medlemmar? Innan projektet gick över och blev i stort sett helt elektroniskt hade jag ett kompband som kallades för Monoliterna i klassisk rocksättning. Efter övergången till synthar så hade jag med mig en keyboardist på spelningar.
Vilket år grundade ni bandet? 2013 började jag göra musik som "mig själv" så att säga. Första EPn kom 2014. Så starten är där någonstans. 
Vart kommer ni ifrån? Bor i Stockholm men är ursprungligen från Karlstad. 
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Elektronisk pop är väl det enklaste sättet att beskriva min musik. 
Vart har och ska ni spela i år? Ingenting är bokat ännu. Har dragit ner kraftigt på livespelningstakten - inte minst då musiken är så elektronisk. Känns poänglöst att göra det live om det inte finns ett riktigt bra koncept. Men vi får se vad som händer framöver. 
Bästa konsert minne? Oj vad svårt. Fever Ray på Arvikafestivalen 2009 och Nine Inch Nails på Hovet 2008 var två otroligt speciella liveupplevelser. 
Har ni nytt material på g? Förra senhösten, november, släppte jag EPn "Hatets Kungarike", så den är ju otroligt färsk fortfarande. Men jag skriver hela tiden. Just nu försöker jag lista ut vilken riktning jag vill ta. Jag har flera idéer men vägen till slutförande känns väldigt lång. Det får ta den tiden det tar. Men mer musik kommer det, sen får vi se om det kommer som "Robin Velander" eller som något annat projekt. 
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Börjar alltid med att plinkar på gitarren eller leta något häftigt synthljud. Ibland kan det vara själva rytmen som startar processen - det vill säga bas och/eller trummor. Sedan börjar jag sakta bygga ihop det till en stor massa av ljud. Det är då någonstans jag plockar fram mina tusentals word-dokument med textutdrag och textidéer och börjar jobba med texter. När jag börjar känna mig bekväm med det jag skrivit börjar jag spela in på allvar. När inspelningarna är så bra som det bara går skickar jag på mix och master.
Vad inspirerar er? Massor. Livet, politiken, nyhetsflödet, kärleken. Rent musikmässigt Depeche Mode, Kraftwerk, Thåström, Kent, Nine inch Nails. 
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Att coronapandemin tar slut.  
Vad har ni för internet sidor? Facebook: www.facebook.com/robinvelandermusic
Vad är ert motto? Alla får vara som de vill. 
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Göra mer musik. Köpa en ny synth. Åka till Japan. 
Har ni något att till lägga?
Lyssna gärna på mina två senaste alster "Hatets Kungarike" och "Hierarkin!" om du gillar bra, melodistark pop med bra och tänkvärda texter. 
I övrigt vill jag gärna rekommendera: tvätta händerna, ta hand om varandra, se på bra filmer och stötta oss musiker och andra kulturskapare i dessa tider. 

Kommentera här: