intervju med The Skandal

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, alla våra medlemmar har spelat i andra band tidigare.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Elin – Sjunger

Johanna – Keyboard

William – Bas & kör

Linus – Gitarr & kör

Olle – Gitarr

Tommy - Trummor

Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, det har bytts ut några medlemmar. Det är en originalmedlem kvar idag, alla andra har bytts ut.

Vilket år grundade ni bandet? Den uppsättning vi har nu grundades 2018, men bandet i sig grundades 2017.

Vart kommer ni ifrån? Vara, Lidköping och Nossebro. Fyra av medlemmarna är uppvuxna runt Vara, de andra två av medlemmarna är ursprungligen från Mellerud och Bollnäs.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? SKA. Experimentell och popig SKA.

Vart har och ska ni spela i år?

 

Vi har spelat på Stureplan i Skara. Vi kommer spela på stureplan igen, i Vara under en vårmarknad samt i Håverud i sommar. Mer vet vi inte just nu.

Vi kommer att delta i en tävling till hösten också.

Bästa konsertminne?

När vi lyckades spela två olika låtar samtidigt, sångerskan sjöng på en låt och vi övriga spelade på en annan.

Ett annat fint minne är när vi spelat klart i Håverud förra året och det började ösregna. Då hjälpte hela publiken till och lyfte in grejor. Det var oerhört fint gjort.

Har ni nytt material på g? Alltid, vi försöker att alltid ha nya låtar på gång så det händer något nytt.

Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Alla bidrar till att skriva låtarna. Oftast kommer en av oss med en färdig idé som vi andra slipar på när vi repar.

Vad inspirerar er? Det är flera olika stilar där vi hämtar inspiration. Alltifrån The Interuptors, Cardiacs, Rancid och Bad Manners. Det finns så många att välja på så detta är några stycken.

Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Studioinspelning, konserter, egen arrangerad spelning, festival och eventuellt ett par tävlingar.

Vad har ni för internetsidor? https://www.facebook.com/The-Skandal-223255574941001/ https://www.instagram.com/theskandalmusic/ https://open.spotify.com/album/1tIUI71A7D0KaY2yhVoyeJ?si=S-_uZUzITMyunezCgg52hA

Vad är ert motto? Vi har inget motto, vi vill ha kul när vi spelar och underhålla vår publik.

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Vi vill skriva en låt som massor tycker om. Nå ut med vår musik på ett sätt vi inte gör idag och få möjlighet att spela ännu mer!

Kommentera här: