intervju med Fartyg 6

Har ni spelat i något tidigare band?
Alla musiker i Fartyg 6 spelar och har spelat aktivt i många olika band. Ett urval av dessa är (Matilda:) Fyr, Whirl Orchestra, (Milton:) Lisa Ekdahl, Honey Wolf, (Julia:) Cats and Dinosaurs, Flädermoln, (Lisa:) Lisa Grotherus band, Kronikor, (Daniel Gahrton:) Daniel och Dundret, Marice Louca Elephantine Band, (Boel:) Rubinstar, KBK Trio. 
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Matilda Andersson - sång
Boel Mogensen - bas
Julia Schabbauer - trummor
Lisa Grotherus - basklarinett
Daniel Gahrton - baritonsaxofon 
Milton Öhrström - piano
Har ni haft tidigare medlemmar?
Ja, vi har tidigare haft Axel Croné som spelade basklarinett, och vi har även haft Johanna Ekholm på kontrabas. 
Alla har varit underbara och superbra! Men av olika anledningar i livet har de gått ur bandet. Till andra projekt, behövt skala ned på musiken och annat.
Vilket år grundade ni bandet? År 2014 när jag och Daniel slutade folkhögskolorna Skurup och Fridhem (Vi blev kompisar där) och blev grannar i Göteborg. Då sågs vi och spelade och visade kompositioner för varann som vi sen satte ihop till ett band!  
Vart kommer ni ifrån? Jag, Matilda kommer från byn Algutstorp som ligger utanför orten Tranemo i Västra Götalands län. Milton och Daniel är från Stockholm och Lisa kommer från Uppsala. Julia härstammar från Norrköping och Boel är från Karlstad! 
Vad föredrar ni att kalla er musik stil?
Det är lite svårt att benämna sin egen musik eftersom en är färgad av vad vi vill eller tänker att den kan vara! 
Vår musik är föränderlig. Ganska teatralisk och sticker ut lite från de flesta genrer med kontrastrikedom, snäva svängar.
Kanske skulle kunna kallas för punkig konst- eller kammarjazz. (Punktigt för att vara i jazzgenren.)
Vart har och ska ni spela i år? Vi har spelat två konserter i Stockholm på Innergården jazzklubb och har börjat boka för höstens spelningar nu. Vi 
kommer i tillbaka och spelar i Stockholm då, men söker gigs över hela Sverige så vi hoppas på att turnéra friskt! I vår så kommer vi eventuellt spela i Göteborg på en festival, men kan inte avslöja i skrivande stund ;) 
Bästa konsert minne?
Mitt bästa konsertminne.. hm.. Det är så svårt att välja eftersom de är på så olika sätt!
Men jag vill nog välja en konsert med en trio vars namn jag inte minns längre. Det var en grupp som besökte mitt gymnasium som spelade jazzpop och fri improvisation med massa effektpedaler. Jag blev så knockad för att jag aldrig hade hört något liknande. Det var en stor inspiration till jazzen faktiskt.
Har ni nytt material på g? Ja! Vi har redan börjat nosa på nya kompositioner eftersom vi i höst planerar att spela in ett nytt album!! 
Var inspirerar er? Livet och dess kontraster. Från vardagstankar till stora känslor. Annan musik, naturen och staden. 
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Att spela live. Vilket är det främsta vi tycker om. Att spela ny musik känns jättekul och att sen få spela in den och ge ut på en sprillans ny skiva. Är även pepp på att göra lite merch för det har vi aldrig haft innan! Bra grejor!
Vad har ni för internet sidor?
https://fartyg6.bandcamp.com/
Vad är ert motto? 
Har inget speciellt motto. Men att det ska vara kul att spela!
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall?
Nja. Inte riktigt. 
Men vi har visioner som är bl.a. att spela utomlands; bl.a. i några önskeländer så som Island, Tyskland, Japan, Frankrike. 
Att kunna skapa förändring med musiken, eller i vart fall beröra.
Har ni något att till lägga? Superfin blogg! Kul att vi får vara med! 

Kommentera här: