intervju med Innanförskogen

Har ni spelat i något tidigare band? Elvira har skrivit musiken till bandet Symphy’o. Linn har spelat i ett folkmusikbank som heter Kattvakt.  
Vad heter ni? /vem spelar vad? Elvira Seger har skrivit och producerat skivan. Hennes huvudinstrument är saxofon men hon spelar även andra blåsinstrument och spelar piano. Linn Kårelind spelar klarinett och gitarr.
Har ni haft tidigare medlemmar? När vi är ute och spelar föreställningen spelar vi med de musiker som bor närmast. I och med att både Linn och Elvira bor i Piteå blir det lätt väldigt långa avstånd till olika spelningar. Det är tur att vi känner så många duktiga musiker runt om i Sverige och världen.
Vilket år grundade ni bandet? Elvira kom på idéen till Innanförskogen 2018.
Vart kommer ni ifrån? Elvira är född i Vaggeryd i Småland och Linn i Ånge i Västernorrland.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Svår fråga. Alla låtar på skivan har helt olika stil. I detta projektet har inte genrer varit något vi överhuvudtaget har tagit hänsyn till. 
Vart har och ska ni spela i år? I och med covid 19 så är alla våra spelningar inställda. Men vi skulle bla spelat på Kirunafestivalen, Hamnfestivalen i Luleå, Aurinkofestivalen i Tärendö och Kulturens Karneval i Uppsala. 
Bästa konsert minne? I höstas var vi och spelade på Rönnskolan där barn med särskilda behov studerar. Vi hade en MAGISK föreställning där barnen dansade och tecknade TAKK-rörelser. 
Har ni nytt material på g? Ja, vi håller på att planera musikvideor som vi ska göra till alla låtar.
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Vår huvudsakliga aktivitet är att spela föreställningen Innanförskogen. Just nu håller vi att planera en kampanj där folk får spela in en cover på våra låtar. På spotify och youtube kommer det finnas kareoke-versioner av alla låtar.
Vad inspirerar er? Främst skogen och naturen.
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Att få komma ut och spela föreställning för underbara barn.
Vad har ni för internet sidor?
instagram: www.instagram.se/innanforskogen
www.facebook.com/innanforskogen
Vad är ert motto? Innanförskogen riktar sig till barn med en skiva, en musikföreställning med tillhörande workshop och snart även musikvideor. Musiken lyfter funktionsvariationer, att lära av varandras olikheter och att olika är bra. 
https://open.spotify.com/artist/0niS1WuL9YeAt2tiD6cc2e?si=u2yqOB0vQomyTW0v6he6OA

Kommentera här: