intervju med Norra Hospitalet

Har ni spelat i något tidigare band? Lite olika, Rebecca är den mest rutinerade som har sysslat med lite av varje. Mattias spelade bas i Lulebandet Retied för jättelänge sedan och Anders har inte spelat i något seriöst som faktiskt blivit något förrän nu.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Vi heter Norra Hospitalet, eller egentligen förkortat N:a Hospitalet – det blev dock lite trassel när vi dök upp på Spotify som inte tyckte om kolon så numera skriver vi ofta ut hela namnet. Rent visuellt tycker vi dock att N:a ser bättre ut.

Vi består i alla fall av Rebecca, Mattias och Anders. Rebecca spelar gitarr och sjunger, Mattias spelar bas och körar och Anders spelar trummor.

Har ni haft tidigare medlemmar? Nej, inte det – det här är vår första sättning, vi är ju ändå rätt färska.

Vilket år grundade ni bandet? Vi bildades tidigt 2019, så vi har hållit på drygt ett år.  

Vart kommer ni ifrån? Vi är baserade i Luleå där vi bor alla tre, Rebecca är dock från Söderhamn medan både Mattias och Anders är infödda lulebor.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Punk, rätt och slätt. Eller punkrock med melodier.  

Vart har och ska ni spela i år?Tyvärr har det ju inte blivit något spelande ute i år – vi hade ett par gig bokade, men de blev ju olyckligtvis inte av på grund av den rådande pandemin. Vi hoppas dock att det snart ska ljusna och att det blir tillfälle att ta igen de missade spelningarna, vi är grymt sugna på att åka ut.

Bästa konsertminne? Om vi ska prata om egna spelningar så är vi rätt överens om att det var jättekul att spela på Punk eller DÖ! På hemmaplan i Luleå. Bra band, fin stämning och glad och peppig publik. Annars hoppas vi att den bästa spelningen ligger framför oss. 

Har ni nytt material på g? Japp, det har vi! Vi håller på att repa in nytt just nu och hoppas kunna släppa en EP lite längre fram i år.

Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Ofta är det Mattias eller Rebecca som skriver en grund till en låt och spelar in den akustiskt och skickar den sedan till Anders. Därefter brukar vi börja känna på den i replokalen och testa vad som känns bra och klura lite mer gemensamt på hur vi ska arra den för att det ska bli så bra som möjligt.

Vad inspirerar er? Som ofta i punkens värld så är det samhället som inspirerar oss, och viljan att förändra saker runt omkring oss. Ofta kommer idéer ur sådant vi ser som inte känns bra och skaver, och så skriver vi om det. Ämnena är ofta politik, arbetare och liknande, men också idiotiska företeelser som rasism och sexism och så vidare.

Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Just nu är vi sjukt peppade på att repa ihop oss och spela in de låtar som blir klara och göra det bästa vi kan av det, samt att vi är grymt taggade för att släppa de låtarna i något trevligt format. Därefter håller vi tummarna för att vi snart ska komma ut och spela igen på nya ställen där vi inte varit.

Vad har ni för internetsidor? Vi har en sajt [norrahospitalet.se] och vi finns på Spotify, Facebook, Youtube samt Instagram [@norrahospitalet].

Vad är ert motto? ”Dra åt helvete. Mest troligt.” 😊

Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Tråkigt svar kanske, men vi har nog aldrig riktigt funderat över det tillsammans, så vi har kanske inte någon långsiktig plan på det viset. Vi är mest inriktade på att spela musik som vi själva tycker om, och sedan är det alltid roligt om andra vill lyssna på det vi gör.

Har ni något att till lägga? Har du en scen och behöver ett band? Skicka oss ett pm!

Kommentera här: