intervju med Mudsound

Har ni spelat i något tidigare band? Ja, vi har alla spelat i andra band. Både gemensamt med alla, eller delar av dagens bandmedlemmar, men även i helt andra musikprojekt.

Vad heter ni? /vem spelar vad?

Daniel Neborg -Vocals

Niklas Posa -Bass, backing vocals

Pär Åhlén -Drums

Henrik Karlsson -Guitarr

Har ni haft tidigare medlemmar? Inte i vårt nuvarande band.

Vilket år grundade ni bandet? Vi spelade ihop mycket i ett liknande band i mitten och i slutet av 90-talet. Nuvarande uppsättning ser vi som en ”reunion” och startade då upp igen 2018, för strax över ett år sen.

Vart kommer ni ifrån? Vi kommer alla från Halmstad med omnejd.

Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Grunge, eller tyngre form av Alternative rock.

Vart har och ska ni spela i år? Vi har spelat på en lokal rockklubb i Halmstad, samt på ett par privata fester. Vi ser just nu över vår plan framåt med flertalet spelningar i södra Sverige, men även i Danmark. Detta både på klubbar och på festivaler. Mer om detta när gigen är spikade.

Har ni nytt material på g? Just nu jobbar vi hårt med eget material. Vi har en grund med en del covers av Pearl Jam, Nirvana och Soundgarden med flera. Detta är något som uppskattas av många i vår följarskara. Vad som väntar nu är som sagt eget material med kommande studioinspelning, samt video.

Vad har ni för framtidsplaner? Som jag nämnde lite av ovan. Vi ska jobba på vårt eget material och boka upp spelningar. Dessutom ska vi bli än bättre på sociala medier. Vi höjer nu vårt grundmaterial i detta med samarbetspartners, samt riktigt duktigt folk. För oss stora och intressanta projekt framöver.

Vad har ni för internetsidor? Idag har vi endast Facebook och Instagram. Där kan man följa allt vi hittar på. Eventuellt kommer även en hemsida framöver. Vi kommer även att satsa mer på Youtube.

Har ni något att till lägga? Vi har märkt att intresset för grungemusik har ökat i och med tiden. Det är tydligt cykler i generationer vilken typ av musik som efterfrågas. Samma sak i konjunkturer. Tuffare tider, tuffare musik. Fanns en anledning varför partyband som Motley Crue, med flera var stekheta under glada 80-talet. Viktigast för oss är att vi spelar den musiken vi själva vill. Att andra gillar det vi gör är fantastiskt kul.

Kommentera här: