intervju med Billy and The Kids

Har ni spelat i något tidigare band?
Stefan Billy Nilsson (vokalist/gitarrist) är mannen bakom rockabillybandet "Wreckless", samt rock'n'roll-bandet "Vince with The Peaktones". Båda finns på Spotify.
Tor Andreas Roseth har spelat många i olika rock'n'roll och countryband från Norge. Bland andra Lumberjack Rebels.
Sebbe Enrique Fernandez har spelat i bluesbandet TrainYard, han har också spelat med John Wildcat (rockabilly på svenska), och i Dead Possum (Hillbilly country från Sverige)
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Vi heter Billy and The Kids.
Stefan Billy Nilsson: Vokal/gitarr. Stefan sponsras av Gretsch Guitars.
Tor Andreas Roseth: Trummor
Sebbe Enrique Fernandez: Ståbas
Har ni haft tidigare medlemmar? Vi har haft många tidigare trummisar och basister. För många till att nämnas här. Stefan Billy Nilsson är det ända medlem som alltid varit med.
Vilket år grundade ni bandet? Bandet grundades av Stefan Billy Nilsson i 2000, och började turnera i 2004.
Vart kommer ni ifrån? En stor ö i Mälaren som heter Selaön. Den tillhör Strängnäs kommun i Södermanland.
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? Rockabilly och 50-tals rock'n'roll. Men vi kan också spela några punk-, country- och moderna rocklåter ibland.
Vart har och ska ni spela i år? Årets första gig är åt bilklubben RoadRunners i Ljusdal på Skogsta Folkets Hus lördag 7 mars. Sen åker vi til USA i slutet på mars och spelar en del gigs där fram till mitten av april. Bland annat på en stor hotrod/rockabilly träff som heter AZ Rockabilly Bash
Senare på våren och sommaren så har vi hittils 6 spelningar i Norge, 1 i Sverige och 1 i Finland.
Bästa konsert minne? När vi spelade i Sala Motorcirkus "Wall of Death" i 2013. Vi spelade upp mot 12 timmar inuti en velodrom-tunna med motorcykler åkande runt oss!
Har ni nytt material på g? Jo, vi släpper sjätte albumet runt 1 mars. Det heter Highrollar och CD'n kommer kunna köpas direkte från oss. Highrollar kommer också finnas på Spotify tillsammans med våra tidigare album.
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Det ska alltid vara bäst möjligt och professionellt. Konserter ska vara riktigt kul för publiken och oss.
Vad inspirerar er? Artister som inspirerar oss är bland andra Elvis, Gene Vincent, Eddie Cochran, Carl Perkins, Ral Donner, Joe Clay, Paul Ansell, Roy Hamilton, Darrel Higham, and Ian “Lemmy” Kilmister.
Vad har ni att se fram i mot, den närmsta tiden? Att resa på USA-turné i slutet på mars.
Vad har ni för internet sidor?
Vi har Reverbnation och Facebook:
Vad är ert motto? Vi har inte något motto.
Har ni en bucketlist? / Vad står de på den i så fall? Vi har nog ingen bucketlist egentligen. Men det hade varit kul åka till Japan och göra konserter där.
Har ni något att till lägga? Tack för att vi fick vara med på din musikblogg, och stort lycka till vidare. Vi vill också passa på att tacka de som kommer när vi spelar konserter, och de som följer oss på Facebook och Reverbnation.

Kommentera här: