intervju med Hyrda Knektar

Har ni spelat i något tidigare band? Jajjemen, flera av oss har spelat i band tidigare, t.ex. Anckarström, Psykbryt och the Hipshots (för att nämna några). 
Vad heter ni? /vem spelar vad?
Hyrda Knektar 2020 består av:
Stefan Lundblad - sång och gitarr
Nicole Assine - sång och tamburin
Ted Dawidson - gitarr och sång
Markel Månson - sång och trummor
Linus Cadeniud - sång och klaviatur
Fredrik Stark - bas och sång
Backa Carin Ivarsdotter - saxofon och sång
Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, några har kommit och gått genom åren. Förutom Stefan och Markel, som grundade bandet, har Nicole varit med längst. Vi har tidigare haft Thomas på bas, Maria på sång och Reidar på klaviatur, men de har lämnat bandet av olika anledningar. Sen har vi haft mer tillfälliga medlemmar som My och Niklas som varit med och spelat vid ett fåtal tillfällen. 
Vilket år grundade ni bandet? Vi bildade bandet 2011, så nästa år fyller vi 10 år! Det kommer vi såklart fira på något värdigt sätt. Vi har lite idéer kring det, men återkommer när det närmar sig. 
Vart kommer ni ifrån? Vi har vår bas i Högdalens industriområde i Stockholm men medlemmarna bor väl numer lite mer utspritt kring staden. Från Skokloster i norr till Farsta i söder. Ted och Linus har flyttat ut i skärgården i öst. 
Vad föredrar ni att kalla er musik stil? 
Vi är ganska försiktiga med att sätta nån etikett på oss själva, men det är klart att nån form av punkrock är vi väl. 
Vi är dock inte rädda för att plocka in influenser från vitt skilda genrer som t.ex. rock n roll och soul, och det är väl det som gör vårt sound liksom. 
Vart har och ska ni spela i år? Om allt hade varit som vanligt skulle vi ha spelat i Uppsala i mars och med 23 Till i Stockholm i april, men dessa spelningar har blivit uppskjutna, så klart. 
Även Close-Up Båten (med band som Asta Kask, Baboon Show, Twin Pigs m.fl) som skulle lättat ankar nu i maj har blivit framflyttad till oktober istället. 
Har ni nytt material på g? Vi har precis släppt EP:n "Törnar snår och ris" på Beat Butchers/Noise of Sweden. Tre låtar som vi spelade in i januari i år. Finns på guldfärgad vinylsingel och på Spotify. 
Vad har ni för framtids planer? Först och främst att komma ut ur den här Corona-skiten levande. Sen ska vi lira live och planera för 10-årsfirandet nästa år! 
Vad har ni för internet sidor? 
Mest aktiva är vi nog dock på Facebook och Instagram 
Har ni något att till lägga? Njae, tror det mesta är sagt faktiskt. Fortsätt göra fanzines, spela i band, gå på konserter och köpa skivor så håller vi musikscenen levande!

Kommentera här: