intervju med Venuspassagen

Venuspassagen heter bandet och vi är ett tributeband till Reeperbahn och Olle Ljungström.
Har ni spelat i något tidigare band? Ja:Tykoz Bravader, Magic Mushrooms, Dieselkopf, Transmissionplot, Harvest Sun, Savage Holiday, Desertörerna, Xinombra är några exempel på tidigare band.
Vad heter ni? /vem spelar vad? Erik Olsson; bas, Erik Süss; synt, Johan Nordström; gitarr, Johan Mildner; trummor, Fille Nilsson gitarr, Peter Endahl; sång
Har ni haft tidigare medlemmar? Ja, Bengt Westin och Jesper Eriksson
Vilket år grundade ni bandet? 2016 då Olle Ljungström gick bort. Och det var också anledningen till att vi bildade bandet. Vi ville hylla honom. Och det har vi fortsatt med.
Var kommer ni ifrån? Gävle.
Vad föredrar ni att kalla er musikstil? Pop/rock
Var har och ska ni spela i år? I Hofors i början på året. Men pga coronaviruset så har vi fått ställa in ett par spelningar i Gävle. Vi har livestreamat en gång och ska så göra igen om några veckor. Nästa inplanerade spelning kommer att bli i Blomstermåla Folkets Hus i september.
Bästa konsertminne? Har man sett Rammstein (vilket jag gjort två gånger) så finns det inget annat band som ens kommer i närheten.
Har ni nytt material på g? Vi har spelat in två gamla Reeperbahnlåtar, Månen och Blommor, varav den ena (Månen) nyligen släpptes på Spotify. Blommor kommer släppas om några veckor. Dan Sundqvist (som sjöng och spelade bas i Reeperbahn) har mixat låtarna samt också sjungit duett med Peter på Månen.
Hur utför ni ert arbete, när de gäller er musik? Vi tar ut de redan färdiga låtarna hemma och repar sen in dem tillsammans i replokalen.
Vad inspirerar er? Reeperbahn och Olle Ljungström.
Vad har ni att se fram emot, den närmsta tiden? Livestreamad konsert, nytt släpp på Spotify, en liveinspelning som ska mixas och fler spelningar i höst.
Vad har ni för internetsidor? Spotify: Venuspassagen Instagram: venuspassagenmusic Facebook: https://www.facebook.com/hyllning/notifications/
Vad är ert motto? ”Nåt för dem som väntar”
Har ni en bucket list? / Vad står det på den i så fall? Njae. Att människor gillar oss och vill lyssna räcker bra. Vi gillar att spela och vi kommer till alla som vill ha oss.

Kommentera här: